Határok határtalanul

2012.05.15. 20:03

A határokat meg kell húzni, ez tény, hiszen ha csak körülbelüli értékeket adunk meg akár egy korhatárnál akár egy súly vagy magassághatárnál, akkor mindig lesz egy-két ember aki csak 1-2 cm/kg/hónap miatt nem felel meg. De ha felettük szemet hunyunk, akkor mindig lesz egy-kettő aki az így kivételezett emberekhez képest lóg csak ki a sorból 1-2-3 centivel vagy kilóval. Szóval tény az tény, határok kellenek. Na de nem ész nélkül...

Biztos mindenki szembesült már azzal, hogy a gyerek kórházakban csak 14, helyenként 16 éves korig fogadják a betegeket. A felnőtt kórházak azonban mindenkit elküldenek gondolkodás nélkül 18 alatt. Hol van itt ebben a logika? Legyen mindenki életében 4 év, amikor nem lesz beteg, és nem éri baleset, mert különben nem lehet hova vinni ellátásra? 

De nem más a helyzet a belépők terén sem. Szegény gyerek folyton azt kapja, hogy majd ha elmúlt 18, na majd akkor lesz felnőtt. Bezzeg ha belépőt kell venni, akkor csak 14 éves korig gyerek a gyerek. De hasonlóan sok logika van abban is, hogy van diák belépő, de csak 26 éves korig. Ha én később megyek egyetemre bármilyen okból kifolyólag, akkor nekem már nem jár a kedvezmény, amit más ugyanabban az élethelyzetben megkap, csak azért mert mondjuk én 5 évig dolgoztam, hogy tudjam finanszírozni a tanulmányaimat? Ha ennyire sz*rrágóak ezek a cégek, akkor miért nem csinál egységes jegyárakat mindenki számára?

De ami végképp kiveri nálam a biztosítékot, ami miatt ebbe a bejegyzésbe belefogtam, az az idei szépségkirálynő választás. Kizártak egy lányt a versenyből, mert túlsúlyos, és nem illik a többi közé.  181cm és 66 kg. Konkrétan ilyen a tökéletes alak. Nem modellalkat, nem is ezt mondom, félreértés ne essék, de a szépségversenyek jelöltjei általában köszönő viszonyban sincsenek a modellekkel. Na most ha valakinek vékony combjai lapos hasa, formás melle, és szép arca van, miért is nem elég jó szépségkirálynő jelölt? Megnéztem a jelentkezési lapot, ahol nem írták, hogy lenne súlyhatár, és eleve pontos méretekkel és fotókkal kellett jelentkezni. Ha beválogatták, majd a legjobbak közé is bejutott volna, miért ott kaptak észbe, hogy "nem illik a többiek közé". Miért nem utasították el azonnal. Meg hát eleve, mi az hogy nem illik a többiek közé? Egyetlen lányt akarnak megtalálni, aki kimagaslóan szebb és különlegesebb mint a többi, akkor miért is kell ezeknek a lányoknak egyformának lenniük? Meg hát eleve, ez egy verseny. Ha a nézőknek nem tetszik, hogy nem soványabb a normálisnál, akkor nem fogják küldözgetni neki az sms-t, és a zsűri is kevesebb pontot ad majd neki. Szóval úgyis kiesik magától. Na de ha történetesen tetszik nekünk, és ha megnézitek a riportot, azt hiszem logikus hogy tetszik, (mellesleg a képen is ő van, előbbin a válogatáson, utóbbin már a modell karriere kezdetén egy fotózáson) akkor szavazunk rá, sok pontot kap a zsűritől, és nyer. Ha így történne, akkor logikus, hogy igenis helye van a többi lány között. Akkor most milyen alapon is zárják ki őt azzal az indokkal, hogy nem elég vékony? Az meg már végképp felháborító, hogy leducizzák. Erre már tényleg nem tudok mit mondani, csak hogy Maaargit, maga nóóórmális???

De ő nem csügged, plus size modell lesz, de a fentebb leírt határhúzások itt is fennállnak. Azt értjük, hogy modellnek nagyon vékony lányok kellenek, míg a szépségversenyekre a normális alkatúak kellenek, plus size modellnek meg a teltebb idomúak. Nos ez a lányka túlsúlyos egyes emberek szerint szépségkirálynőnek. De persze miért is lenne megfelelő plus sizenak....oda túl vékony....jellemző. Szóval azt hiszem nem is kell tovább ragoznom...fantasztikus rendszerek és határok lettek kitalálva, csak gratulálni tudok....

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr394515103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása