Őszi hangulat

2011.09.25. 19:35

Biztosan sokan gyűlölitek, hogy egyre korábban sötétedik, és esik, és monoton hétköznapok olyan hétvégék váltanak, amikor semmi kedvetek kimozdulni. Ugyanakkor az ősz gyönyörű!!! Igenis lehet élvezni, hogy a fák levele zöldben, sárgában, pirosban, barnában, és ezek átmenetiben pompáznak, és szőnyegként terítik be a járdákat. Hogy végre lehet varriálni a ruhadarabokat, jöhetnek a kendők kalapok, blézerek, és nem csak egyszál semmiben rohangászunk egész nap, amit leginkább azok tudnak felhőtlenül élvezni akik 40 kilók vasággyal. Most ősz van, és egy ideig ez is marad. Örüljünk hát ennek is. Igenis minden évszaknak megvan a maga szépsége. Ne legyetek ti is olyanok, mint a magyarok többsége, hogy télen a hideg miatt reklamál nyáron a meleg miatt, az őszi esőt meg utálja, miközben egész nyáron egy kis záporra vágyott. Annyi más gond és probléma akad az életben, ne csináljunk fölöslegesen mégegyet.

Viszont én már nagyon elkanyarodtam a tárgytól. Tulajdonképpen azért kezdtem be ebbe a postba, hogy megmutassam, hogyan lehet kihasználni az ősz nyújtotta lehetőséget, és becsempészni az otthonunkba.

Irány a szabad, és szedjetek ti is rengeteg gesztenyét, és makkot, gyűjtsetek színes leveleket. Egy kis frisslevegő sosem árt, az meg még direkt jó, hogy a költséges iskolakezdéskor legalább a hétvégi időtöltés nem kerül pénzbe. Javaslom, hogy a Városligeten csónakázzatok egy utolsót, amíg még lehet a korcsolya szezon előtt, és etessetek kacsákat. A tó mellett van egy automata, ami kifejezetten tőkésrécéknek szánt eledelt ad. Ha jól emlékszem, 100-assal megy.

Ez már egy ilyen mixelt verzió, a nyáron szedett kagylók és kavicsok vannak alul felül a gesztenyéken meg párszáz forintokért kapható kis gombák. Lakásdekor üzletekben és virágboltokban lehet beszerezni. Azért pont gombák, mert anyu épp gombaszakértői tanfolyamra jár, és ajándékba kapta ezeket. :) Egyébkén szépséges fűzéreket láttam, őszi levelekből, amit a bejárati ajtóra lehet például akasztani. 1 euros boltban akadtam rá, szóval elhihetitek, hogy tényleg nem drága. Egyelőre nem vettem meg de lehet, hogy legközelebb már elcsábulok.

 

Az esős begubódzós hétvégéken meg jöhet a kreatívkodás. Biztosan emlékeztek még, hogy milyen jó buli volt gesztenyéből meg makkból mindenféle állatkát gyártani gyufa segítségével. Jelentem, 18 fölött már nem ciki gyereknek lenni! :) De akár nyakláncot is fűzhettek belőle. Biztosan nem jön szembe az utcán. A fantáziátokra van bízva, hogy mit is kezdtek velük! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr163204813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása