photogallery_crazy_diet_fads_01_full.jpgA mai diéták szembe mennek az evolúcióval. Persze csak némileg sarkítva, hiszen mindennek a kulcsa a mértékletesség, de azért a játék kedvéért gondoljuk csak végig.

Aki csinált már kőkemény diétákat, az tudja, hogy nagyjából minden olyan étel és ital tiltott, ami finom. És ha fogyókúrázol, tényleg kellenek ezek az eltúlzott elvek, hiszen ki az az elvetemült, aki minden egyes ételnek tudja a kalória, a szénhidrát és cukor tartalmát, valamint a glikémiás indexét esetleg a zsírtartalmát, nem beszéve a vitamin és rosttartalmáról. Azért mégsem mászkálhatunk lexikon méretű táblázatokkal, hogy egy falat étel bekapása előtt órákon át keressük ki, hogy vajon az az ennivaló tiltott-e vagy sem. Szóval a sarkítás kell, persze csak mértékletesen. Mivel ez önmagában paradoxon, maradjunk annál, hogy a sarkítás az kell.

De gondoljunk csak bele, hogy miért van az, hogy a finom ételek a tiltólistásak. Sőt, minél finomabb, annál inkább tiltott. Van benne logika. Az ember is, mint minden állat genetikusan a túlélésre lett teremtve. Nem hiába, a gyengébb fajok az evolúció során elhullottak. Belénk van programozva a túlélés, úgy mint önfenntartás, és úgy is mint fajfenntartás. A génjein persze nem bízzák a véletlenre a dolgot. Egyfajta jutalmazási rendszerként azok a dolgok, amik a leginkább segítik az ön és fajfenntartást, boldogságot okoznak. A fajfenntartást szerintem most hagyjuk is, hiszen arról úgysem beszélgetni szeret az ember...;) Szóval akkor önfenntartás, vagy szabad fordításban evés: nem véletlen, hogy a legnagyobb kalóriabombák, a legmagasabb szénhidrát tartalmú ételek a legfinomabbak, hiszen az a leggyorsabban hasznosítható energiaforrásunk. Így az sem véletlen, hogy a mérgező dolgok általában keserű ízűek. Tehát nem hiába mondjuk, hogy a fogyókúra igazi önsanyargatás, hiszen szembemegyünk az élettel. Mintha egy lassú és legtöbb esetben sikertelen módját választanánk az öngyilkosságnak. És mi, balga népség, még örülünk is neki, és szekta módjára terjesztjük, hogy még több ember csatlakozzon. És működik. És mit egy átprogramozva a túlélő programunkat, a boldogságforrás lelkiismeretfurdalás révén boldogtalanságforrás lesz. Bezzeg amikor napokig

kibírjuk, hogy nullkalóriás extrudált levegőt együnk, hogy örülünk magunknak, és milyen büszkék vagyunk rá, hogy mekkora az akaraterőnk. Hiszen megálltuk, hogy finom dolgokat együnk, és még a finomliszttel készült dolgokat is nagyívben elkerültük, hiszen annak is ott van a nevében, hogy finom, szóval egészséges már nem lehet. De ma már az sem elegendő, ha nyers növényt eszünk némi fehérjével, mert hát az olajos magvak olajosak, a felvágottak és tejtermékek zsírosak, a gyümölcsök, főleg a finomabbak tele vannak növénycukorral, szóval marad a levegő és víz, persze szigorúan sómentesen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr504798378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása