Labdás masszázs

2011.10.03. 20:26

 

Nem régiben az egyik alakformáló edzés alkalmával, ajándékba kaptunk egy jó kis hátmasszázst. A különlegessége az volt, hogy egy labdával végeztük egymásnak. Annyira egyszerű az egész, hogy itt és most megosztom veletek, hogy hogyan is csináljátok. Azoknak ajánlom ezt a masszázsfajtát, akik a hagyományos "meggyúrást" nem igazán szeretik, túl erős nekik. Ez valahol a cirógatás és a masszázs között van félúton. Mi az edzésen pólón keresztül csináltuk, viszont a páromnak pólóban és anélkül is megmutattam, hogy milyen. Nem ugyanolyan. Masszázs olajakat viszon nem ajánlok, hiszen ha csúszik a labda, már tényleg csak egy simogatás marad az egészből.

 

 

1. Először is szerezzetek egy nem túl nagy labdát. Az unokahugi hercegnős kislabdája is tökéletesen megfelel a célnak.  Egy olyan 15 cm átmérőjű az ideális, de tényleg szinte bármilyen labda jó. Az se baj, ha már le van eresztve valamennyire. A képen látható labdánál azért célszerű egy kicsit nagyobbat használni, de ha csak ekkora van, ilyennel is lehet. Különböző méreteket váltogatva más és más érzés lesz a masszázs. Persze akinek van ez a dudoros fajta "massage-ball", amit kifejezetten erre a célra találtak ki, használja nyugodtan azt. 

2. Fentől lefele, majd visszafele a gerinc mentén néhányszor átgurítjuk a labdát, és közben egyhén nyomjuk azt. Ezt a különböző területek masszírozása közé újra és újra beiktatjuk.

3. Megmasszírozzuk a derekat: elősször a gerinchez hasonlóan körkörösen gurítgatjuk a labdát, enyhe nyomással, majd megfogjuk a labdát és apró ütögetésekkel haladunk végig a területen, végül óvatos pumpáló nyomásokkal. A derék pumpálásánál figyeljünk arra, hogy ne nehezedjünk rá teljes testsúlyunkkal, mert ezen a területen könnyen megroppanhat a gerinc.

2. pont ismét.

4. Az egyik lapocka körüli területet masszírozzuk most át. A derékhoz hasonló lesz az eljárás: a lapocka körül előbb görgetve, majd apró ütögetésekkel haladunk végig. Majd megismételjük ezt a másik lapocka körül is.

2. pont ismét.

5. Átmasszírozzuk az egész hát területét gurítva, ütögetve, nyomkodva.

2. pont ismét.

6. Nincsenek szigorú szabályok, így most jöhetnek azok a területek, amik kifejezetten jól estek, vagy nem is voltak, csak jól esnének. Páromnak például kifejezetten tetszett, hogy a fenekét és a vállát, bicepszét sem hagytam ki. De akár a combokon, mellizmokon is ki lehet próbálni a dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr543270689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása