Különlegesség kerestetik

2012.09.18. 12:04

mental-strength-checklist.jpgTalán mindenki életében eljön az az idő, amikor egy kicsit megunja a rutin dolgokat, és valami újat, valami mást szeretne, ami még annyira talán nem is divatos, mert csak kevesen tudnak róla. Szóval nem mintha unalmas lenne a pasimmal újra és újra végigjárni ugyanazokat a plázákat, ugyanabba a 3 kávézóba beülni más-más sorrendben, vagy miután kiálltuk a sort a mozinál rádöbbenni, hogy semmi jót nem adnak, de kell valami kis változatosság. Valami olyan dolog, amiről ha mesélünk a barátainknak, vagy fotót mutatunk róla, felkapják a fejüket, hogy „jééé, de jóó, ez hol van?”. És mindezt az élményért csinálni, nem azért, hogy megkapjuk ezeket az áhított mondatokat másoktól.

sugar_shop_1.jpgMegpróbálom egy kicsit konkretizálni. Van a Sugar! nevű cukrászda, ami inkább látványos, mint finom, de egyedülálló és különleges. Legalábbis amikor először olvastunk róla egy régi barátommal, azonnal úgy gondoltuk, hogy muszáj látnunk. Ő hamarosan a barátnőjével fel is kutatta a helyet, nekem azonban jó sokat kellett erre várnom, hiszen akkor még nem is jártunk a párommal, akivel végül először elmentem. Azóta persze híre ment a dolognak, és boldog boldogtalan elmegy oda, és persze készíti a fotókat a fb-ra, hogy ők éppen itt sütiznek. Nos, valami ilyesmi dolgokat keresek, amit még nem talált meg ez a népszerűség. Ami azt illeti találtam is egy helyet, csak azzal is hasonlóan sokat várunk, mint a Sugar!-ral, hogy mire odajutunk, már népszerű lesz. Ez a hely nem más, mint a Cukorka. Ez talán az egyetlen kézműves cukorkakészítő hely, ahol nem csak szokatlan ízű édességeket kóstolhatsz, hanem mint egy látványkonyha, nézheted is a folyamatot, illetve sok pénzért, a workshop alkalmakkor te magad is beállhatsz, és gyárthatsz finomságokat. Mellesleg van polipos cukorkájuk is.

cukorka_press.jpg

Persze nem szeretnék következetesen az édességekre ráállni, de találtam egy csokoládémúzeumot is, ahol irreálisan drága a belépő, és a leírásokból arra tudok következtetni, hogy inkább a csoki kóstolás ott az élmény, mintsem maga a kiállítás, már ha van ott egyáltalán értékelhető kiállítás.

Felfedeztünk amúgy egy gyönyörű teaházat is, egészen véletlenül, vagy annyira nem is véletlenül, mert anyu terelgetett minket arra feltűnés nélkül. Ez pedig a Sövény Aladár teaház, ami a Zelnik István Aranymúzeum hátsókertjében található. Szerelem volt első látásra. Érdemes ellátogatni oda, és Tündérhölgy kibomló virágteát kérni. Persze a többi ital is finom, de ez még látványos is.

DSC_0335.JPG

Aztán a listámon szerepel még egy tipikusan amerikai filmekben látható gyorsétteremnek kinéző hely, amit foursquare-en láttam, és van tipikus 5dolláros shake meg piros kosárban sültkrumpli hamburgerrel, és persze eleve piros bőr fotelek. Alig várom, hogy láthassam.

Persze nem csak evős-ivós helyek érdekelnek, jöhet bármi, ami kultúra. A múzeumok éjszakáján például a Törley pincészetébe látogattunk el, majd azt követően a Zwack múzeumba tértünk be. Azt hiszem ezek sem azok a hétköznapi dolgok, mint elmenni a Szépművészetibe vagy ilyesmi.

És persze nőből vagyok. Nem zárkózom el a különleges boltok elől sem. Az Astoria közelében rögtön kettő is van, ami említésre méltó. Az egyik egy csokoládé bolt, ahol annyi sok szép csecse-becse van, hogy hiába rejtenek ízletes bonbonokat, nincs szíved kibontani őket. Apócska a bolt, mégis legalább fél órát elidőztünk benne, míg egyesével minden egyes kis dobozkára rácsodálkoztunk. Legközelebb talán úgy megyünk, hogy meg is merjünk kóstolni ezt azt…  DSC_0168.JPGA másik közelben lévő bolt a Z&A, ami vicces egy kicsit, mert a Vau-vau-tól a Lacoste-ig minden árkategóriás márka megtalálható. De a bolt különlegessége nem ebben rejlik: korábban már az 1900-as években is üzlet volt itt, pontosabban hogy ez az üzlet helység volt itt, és műemlékké lett nyilvánítva, így minden bútor, és a helyiség kialakítása is megmaradt az eredeti pompájában, a hatalmas kristály csillárról már nem is beszélve. Gyönyörű, én mondom.

Remélem sikerült megmagyaráznom a címet, hogy milyen helyeket keresünk, és akad nektek és néhány tippetek, amit megosztotok velem. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr384778546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása