Wc-kód

2012.10.23. 19:01

medical-clinic-houston.jpgAhogy leírtam ezt a címet, rögtön beugrott a vészhelyzet, ahogy az ifjú orvosok lobogó köpenyben rohanva ordítanak a nővér-pult felé, hogy kék-kód, kék-kód.

Na de akkor térjünk a lényegre. Néhány napja voltam enni a Burger Kingben. Azt már megszoktam, hogy a Mekiben kérik a blokkot a pisiléshez, na de hogy már a Burgerben is. Persze ez önmagában nem is lenne gond, ha normálisan lenne megoldva a dolog. A mekiben ugyanis van wc-s néni, akinél blokk nélkül is bemehetsz 150Ft fejében, amiről ő nyugtát ad, és levásárolhatod. Teljesen korrekt a rendszer. Na de a Burgerben ritka hülye megoldás van. Ott az van, hogy nincs wc-s néni, gondolom nem akartak rá költeni, hanem a blokkon található kódot kell beütni az ajtó mellett található terminálon. Na de most gondolj bele: éhes vagy, pisilned kell, ráadásul egyedül vagy. Tehát a logikus sorrend az, hogy elmész wc-re majd kezdetmosol, aztán eszel. Na de mégsem hagyhatsz egy asztalon csak úgy valamit. Tutira kidobja a személyzet,mire visszaérsz. Tehát akkor a wc után mész csak rendelni. Na de itt van a 22-es csapdája, hogy rendelhetnél már a mosdóhasználatot követően, ha egyszer a wc-kód a blokkon van rajta, amit ugye a rendelés végén kapsz meg. Teljes logikai zavar. Szerencsémre pont mondta az eladó az egyik vásárlónak, hogy elromlott a terminál, ezért kód nélkül is be lehet menni. Ezt a mondatot követően az 5 emberből 4 azonnal hátatfordított, és megrohamozta a wc-t. A maradék 1 csak azért maradt, mert épp ő rendelt. 

scrooge-mcduck-make-it-rain.jpgÚgyhogy ez a rendszer ritka rossz és hülyeség. Hiszen mekkora bevételük van?! Percenként kb 2000Ft, ha nincs nyitva minden kassza. Csúcsidőben kb ötszöröse. És sajnálják azt, hogy néha betéved valaki, aki nem rendel, csak wc-be megy? Mert azért a legtöbb ember, ha már bemegy, nem csak azért megy be, hogy a mosdót használja. Főleg, hogy aki elvitelre kéri a kaját, nem is használja majd a wc-t így kompenzálva a nem rendelő potyázókat. De eleve az, hogy egy fővárosban gyakorlatilag sehol sem tudsz wc-re menni, az vicc. Hiszen néhány száz éve gyakorlatilag minden sarkon volt egy ingyenes és nyilvános illemhely. Manapság meg már csak a fogyasztó vendégeknek jár ez a luxus, hogy könnyíthetnek magukon. Vicc. Az ókori rómaiak is kultúráltabb körülményekközt éltek, mint mi? Ki tudja...

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr784798402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása