Pincér gombnyomásra

2013.02.27. 14:07

29347-waiter-tray-position (1).jpgUtóbbi időben  gyakran járunk étterembe. Valahogy rákaptunk az ízére. Olyannyira, hogy már gastrokártyánk is van, úgyhogy ha lehet, most még többet fogunk járni. Viszont van egy állandó, visszatérő problémánk, méghozzá a pincérek.

Az első probléma abból adódik, hogy az asztalok nagy része a falnál van, ami ugye logikus, senki sem szeret a terem közepén helyet foglalni, viszont a falnál szinte sosincs 4 szék, hanem csak 3, és a negyedik meg fotelszerűség. Egyértelműen persze mindenki a fotelt választaná, hiszen nagy és kényelmes, és mögötted van a fal, ami ugye ősi alapösztön, hogy védjük a hátunkat, így csak a maradék 3 irányból érhet támadás, de azokat legalább idejében észleljük. Lányként előjogom a párommal szemben a választás, és persze mindig a kanapéra ülök, amiben csak az a probléma, hogy a párom így mindig háttal van a teremnek, tehát esélye sincs  a pincért idejében kiszúrni és jelezni neki, én meg ugye ezt nem tehetem meg, hiszen ez mégis csak a férfi dolga.

De vannak még a klasszikus problémák is, amikkel gondolom mindenki találkozott: a kisebbik baj, ha a pincér túl gyakran jön oda, és nincs időd a fogások közt ejtőzni pár percet. Az meg kifejezetten a halálom, amikor egyikünk még eszik, de azért már elviszik a másik tányérját. Ez illetlenség, akkor is, ha a másik már régen befejezte. Irgum-burgum. A nagyobbik probléma, amikor magunkra hagynak, és átlagosan félóránként téved arra egy pincér, és valahogy még akkor sem lehet vele felvenni a szemkontaktust. Egy vacsi nálunk kényelmesen olyan bő másfél óra. Az előbb említett két esetben vagy nincs 1 óra sem, vagy jó 2,5 is van. Egyik sem az az ideális eset, így hát elgondolkodtam a dolgon, hogyan is lehetne orvosolni a problémát. Azt hiszem ez már a szakmai ártalom első jele: a kórházak ihlettek meg.369247344_954.jpg Mi sem egyszerűbb: csak egy nyomógombot kell minden asztalhoz tenni, akár az asztalra, akár a falra, - ez már részletkérdés- ami pontosan úgy működne mint egy nővérhívó. Ott sem csenget a készülék, hanem csak szép szolidan, egyetlen lámpácska villog a nővérpultnál. Úgy hiszem ez nem egy bonyolult szerkezet, és nem kerülne milliókba, de mégis, mennyivel könnyebb lenne az élet. A férfinek, aki úriember módjára az asszonynak engedte át a legjobb helyet, nem kéne kicsavarodnia, hogy le tudjon inteni egy pincért, és a pincérnek sem kéne 5 percenként feltűnni a színen, hátha szüksége van valakinek valamire, és nem is kéne egy lendülettel végig rendelni az egész menüt, egy-két tartalék itallal, mert ki tudja mikor jön arra legközelebb a felszolgáló. Szerintem nagy ötlet, de ha nagy nem is, attól még jó. Én imádnám. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr165075488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iSten 2013.02.28. 01:20:56

Menjetek a kaja.hu éttermébe, ott ez a rendszer, sőt ennél sokkal menőbb már régóta működik.

ergerberger 2013.02.28. 07:53:23

"fotelben szerűség" --> fotelszerűség
"egyiksem" --> egyik sem
"részlet kérdés" --> részletkérdés
+ stb.
+ egymillió vesszőhiba.

"én meg ugye ezt nem tehetem meg, hiszen ez mégis csak a férfi dolga."

Hú bazdmeg... éhen ne pusztulj, ha ekkora picsa vagy!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.02.28. 08:02:31

@iSten: máshol is működik, nem spanyol viasz

@ergerberger: valóban, ez meg óriási hülyeség

Csatos 2013.02.28. 08:12:14

Feltalálta a "födőn a púpot"... Sok helyen működik ez a megoldás, nem csak étteremben, hanem kisebb sörözőben is pl Szombathelyen az Anitában (vagy Satchmo, vagy azóta megint valami más)

Zephira 2013.02.28. 15:14:34

@ergerberger:
Nem tudtam, hogy az illem és etikett ismerete és betartása picsaság. Már ezt is tudom.
Az elírásokat röstellem, nem mindig jut időm átfutni egy-egy bejegyzést.

Zephira 2013.02.28. 15:16:29

@iSten: Köszi az infót. Nem tudtam, hogy létezik ilyen megoldás. Rengeteg helyen megfordultunk már, mégsem botlottunk bele sehol. Nyilván, ha tudtam volna, hogy ez létező megoldás, nem írok arról, hogy miért nincs ilyen...
süti beállítások módosítása