Mára már mindenki visszakerült a mókuskerékbe, és napok telnek el úgy, hogy a munka/iskola után már csak egy gyors zuhanyra van energiánk, és már dőlünk is be az ágyba. A nyáron mind a hajunk, mind a bőrünk alaposan igénybe volt véve, az erős napsugárzásnak, a strandok klóros vizének...stb. Erre még rájön a stressz és kialvatlanság, és valahogy se kedved, se időd nincs most fodrászhoz, kozmetikushoz menni. De nem is baj, mert most összegyűjtöttem nektek néhány arc- és hajpakolási tippet, így még több pénzed is marad az októberi shopping körútra.


Hajpakolások:


Egyszerű, mézes hajpakolás
Hajmosás után kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá fóliát, majd fedjük le törülközővel. 15 perc múlva öblítsük le. Az öblítést sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is végezhetjük.

Sör és tojás
Töredezett, gyenge hajra Pakolásként 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja és fényessé teszi a hajszálakat valamint segít korpa ellen is.

Avokádó és banán
Pépesítsünk össze fél banánt és fél avokádót. Adjunk hozzá 1 evőkanál natúr joghurtot és 1 evőkanál olívaolajat. Hajmosás után vigyük fel a hajra, tegyünk rá fóliát, törülközőt, és fél óráig hagyjuk hatni, öblítsük le, vagy samponos vízzel mossuk át

Uborka, tojás és méz
Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva alaposan öblítsük le.


Hajöblítők:

1 liter forrásban lévő vízbe tegyünk egy csokor finomra vágott petrezselymet. Lassú tűzön főzzük még 15 percig, majd szűrjük át. Amikor már csak langyos, öblítsük le a frissen mosott hajunkat. Kicsit hagyjuk hatni, majd végezzünk sima vizes öblítést. Használjuk havi 1-2 alkalommal. Selymessé varázsolja a hajat.

Két evőkanál almaecetet keverjünk el fél liter vízzel. Adjuk hozzá egy citrom kicsavart levét (ne citromlét használjunk). Hajmosás után ezzel öblítsük át hajunkat. Zsíros hajra is kiváló.

Szokásos módon készítsünk hársfavirág teát. Hagyjuk fél óráig ázni a növényt, majd szűrjük át. Hajmosás után öntsük a hajunkra, és masszírozzuk is át vele. Ezzel kész, mert az illatos hársfavirág teát nem kell kiöblíteni! Nagyszerűen fénylővé változtatja hajunkat

 

Arcpakolások:

Normál bőrre
Passzírozz szét egy banánt, majd keverd össze egy teáskanál citromlével és egy teáskanál paradicsomlével. Vidd fel a bőrödre, hagyd hatni tíz percig, majd mosd le langyos vízzel.

Zsíros bőrre
Verj fel egy tojásfehérjét, majd keverj bele fél evőkanál vizet és fél teáskanál pirospaprikát. Vidd fel az arcodra, hagyd hatni tizenöt percig, majd langyos vízzel mosd le.

Száraz bőrre
Verj fel egy tojássárgáját, majd keverj bele öt evőkanál tejet és fél teáskanál mézet. Ezután verd fel újra az egészet. Mikor a paszta közepesen sűrűvé kezd válni, vidd fel az arcodra, hagyd hatni tizenöt percig, végül langyos vízzel öblítsd le.

Karikás szemre
Reszelj le egy kevés krumplit, és halmozd az szemed alá, hagyd fent tíz percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr883255060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása