Nem akarok folyton háborogni, de egyes dolgokat tényleg képtelen vagyok megérteni. Na jó, valójában nagyon sok dolgot, de akkor egy kicsit szűkítsük a kört: az egyetemen előforduló apróságokat.

Példának okáért, hogy az előadásokon, melyeknek látogatása nem kötelező, miért van katalógus?

Ha már egyszer van katalógus, miért olyan előadóban van az óra, ahol a diákság még úgy is szűkösen fér el, ha a lépcsőfokokra is kettesével ülnek? Természetesen sem ablak, sem légkondi sincs.

Hogy lehet az, hogy egy világhírű magyar egyetemen még a tanár által kézzel írott fóliák is, a kivetített diákról nem is beszélve mind idegen nyelven íródtak? Jobb esetben angolul, de mostanában valahogy a német feliratokból sincs hiány...

Hogy lehet,  hogy egyes szakkifejezéseket, melyeket tényleg fontos lenne tudnunk, nem tudnak lefordítani, és leráznak annyival, hogy erre nincs megfelelő magyar kifejezés. Meg sem próbálják körül írni.

Mivel nincs őszi szünetünk, és október 23. is hétvégére esik, azt mondta a dékánunk, hogy kedveskedésből a 21.-i, pénteki napot tanítási szünetnek rendeli el, ennek ellenére az órákat tartó intézetek ezeket a gyakorlatokat pótoltatná, de mivel nem tud alkalmasabb időpontot, mint ahol eredendően lenne az óra, így 21.-én lesz leadva az adott anyag. Hol is van itt akkor a kedvezmény?

Mire fel követelik tőlünk máris vissza az anyagot egyes intézetek, akik azt ígérték, hogy jó előre felteszik az előadás anyagokat, mivel nincsen megfelelő tankönyv a forgalomban, ha egyszer még mindig nincs fent egy betűnyi segédanyag sem?

És ez most így hirtelen felindulásból csak a mai nap termése. Igérem ezek után valami nagyon pozitív és lelkesítő posttal fogok előállni. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr593282256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása