Egy kis spórolás

2011.08.07. 23:32

 

Persze mindenki másképp osztja be a vagyonát, mégis azt hiszem, mindenki ugyanúgy jár. Hónap elején van, aztán ha elfogy, akkor hónap vége van. 

 

Nyilván teljesen külön világ, ha valakinek fizetése van, és számlákat kell befizetnie, és bevásárolni, tankolni a kocsit, mint az egyetemista élet, amikor a szülők támogatnak, és nem dolgozunk, de ha mégis, akkor is csak zsebpénz kiegészítésként valami diákmunkát. Viszont ami talán közös: mindig kevesebb van a tárcánkban, mint szeretnénk, és bár a szükséges dolgokra telik, de az a magassarkú, amiben olyan magas lennék, és karcsúbb, és pont a lábamra öntötték, és még csak nem is nyom.....na arról sajnos le kell mondani. Legalábbis a következő fizetésig.....szóval a következőig.....najó majd szülinapom alkalmából meglepem magam....vagy majd inkább....szóval majd egyszer.

 

Nos erre van megoldás. Kis zsebpénzzel én azért kicsiben játszom, de talán ti is láttok benne fantáziát. Tudom, most már mindenki bankkártyát használ, és így hitel, úgy megtakarítási számla, stb stb, és valahogy elfelejtkeztünk a jól bevált befőttes üvegről. Vagy ha mégis megpróbálkozunk a gyűjtögetéssel, akkor pont most romlik el a mosógép, és pont most ment tönkre a mobilom....és máris üres a malapersely.

 

Talán az én módszerem kiküszöböli ezt a probémát. Csak és kizárólag 100-as és 200-as érmét gyűjtök. Egy-néhány naponta a pénztárcámból kirakom ezeket a pénzeket egy tálkába, és gyűjtögetem szép lelkesen. Azért pont így csinálom, mert nem lesz 10 tonna apróm, aminek semmi értéke, ha minden aprót gyűjtenék, viszont a vagyonodból nem fog hiányozni az a 200-300 Ft. Észre sem veszed, olyan minimális "veszteség". Ha gyorsan lefutsz egy üveg üdítőért, lehet, hogy csak onnan veszel ki 300Ft-ot, de azon kívül nem hiszem, hogy nagyon kísértene, hogy elköltsd, hiszen az csak néhány százas. Ha hirtelen pénzre van szükséged hónap végén, nem ez fog kisegíteni, viszont ha szorgalmasan pakolgatod, nagyon gyorsan gyűlik... 

 

Én, mint mondtam kicsiben játszom. 2-3 hónapja gyűjtögetem, és mivel nem én fiezetem a napi bevásárlást, van hogy napokig egyáltalán nem költök. Kiváncsiság kedvéért összeszámoltam a tallérokat. 7000Ft gyűlt össze. Már meg is vehetném azt  magassarkút. Egészen jól hangzik nem? Ha viszont a tárcádban marad, feltűnés nélkül elfolyik a hetek folyamán. 

 

Szorgalmas gyűjtögetésemnek nem csak gyümölcse, hanem jutalma is van! :) Az én édes párom egyik este egy apró csomaggal állított be. Kaptam egy igazi, gyönyörűséges perselyt, amilyen biztosan nincsen senki másnak. Így már még lelkesebben gyűjtögetek, mert olyan nagyon szép a kis porcelán dobozkám, hogy muszáj. Meg is mutatom nektek, íme: 

                                                                       

   

Szerző: Zephira

1 komment

Címkék: pénz spórolás

A bejegyzés trackback címe:

https://tundervolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr843132789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zephira 2011.08.15. 09:43:56

Pár napja volt Majka valamelyik műsorban. Épp költözködnek. Erről szólt az interjú. A költözködéskor egy csomó régi papír 200-as került elő a szekrény tetejéről és mögüle is. Majka elmondta, hogy nem erőssége a takarékoskodás, ezért minden nap, amikor hazaért, a zsebéből a 200 és 500 Ft-osokat feldobálta a szekrény tetejére, mondván, hogy onnan úgy sem halássza majd le. Nem tudom, hogy be tudja-e majd váltani a bankban, de talán némi kedvcsináló a spóroláshoz, ha elárulom, mennyi pénzt számláltak össze ezekből a bankjegyekből: 170.000 Ft. Szerintem az azért nem semmi...egy laptop már kijön belőle, vagy akár egy nyaralás 2 főre. :)
süti beállítások módosítása